ניסור וקידוח בטון רק עם חברות מקצועיות

  • חשוב מאוד לדעת שבחברת הניסור ישנם עובדים מיומנים שעוברים הכשרות ויש להם ניסיון מפרוייקטים קודמים. עובד חדש זמני אצל קבלן שיפוצים חאפר – תעצרו את העבודה. 
  • לבדוק שלכל קבוצת עובדים ישנו מנהל או ראש צוות או אחראי פרוייקט. הוא מרכז את ההנחיות מהלקוח או מקבלן מעטם הלקוח כולל מיקום,מידות,דרישות והחרגות.
  • אם השיפוצניק מציע לך חציבה בפטישונים ושבירה של קירות עם קונגו או פטיש 6 קג – תעצור. הוא לא מציע ניסור בטון – הוא מציע שבירת בטון והרס עם סיכויי מאוד גבוה לנזק.
  • אם הצעת המחיר שלו נמוכה מאוד – עד כדי מחיר מציאה – תעצור רגע אחד לחשוב. הייתכן שחברת ניסור בטון תתן הצעת מחיר לניסור בטון רחוקה מכל שאר ההצעות בצורה מחשידה. הימור עלול להשאיר אותך עם נזק של עשרות רבות אלפי שח ויותר.
  • חברה מקצועית גם מפורסמת ברשת, גם מפעילה ציוד הנדסי ומסורי בטון חדשים, גם מציעה אפשרות פינויי פסולת באופן בטיחותי, ויש לה המלצות מלקוחות. – דבר עם לקוחות מהעבר באופן אישי בזמך הפנויי.

ניסור בטון – בניגוד לשאר פעולות חציבה והריסה או פירוק אלמנט בטון – חייב לבצע רק עם מקצועניים. פטישון קונגו שמפורר קצוות בטון, או כלים עבודה אחרים שפשוט רוטטים בעוצמה על פני יציקת בטון – כל שיפוצניק ועובד שיפוצים יודע להפעיל. אין צורך בהכשרה מיוחדת. "…קח ותחצוב. מה שתפורר תאסוף עם הדלי…".

ראשית – ניסור בטון מבצעים עם עם מסור יהלום מיוחד (דיסק עגול) או מכונת ניסור עם כבל יהלום ( לקירות מבוטנים עבים במיוחד). המסור משוננן שביב היקפו ועל כל שן מקובע יהלום תעשייתי קשיח שנועד לחיכוך ולפורר בטון. זאת בעצם הפעולה שמבצעים. חיתוך בטון מדוייק על ידי חיכוך בנקודת מגע של האלמנט כמו הקיר או הרצפה וכדומה. ניסור בטון רחב ועבה מבצעים עם מכונת ניסור המפעילה כבל יהלום. הכבל נע על פני הבטון והחיכוך של היהלומים המתועשים חותך את הבטון. בעת החיתוך של הבטון מתפזרים גרגרי  בטון קטנטנים ואבק בטון שהתפורר.

לא חותכים גושי בטון גדולים עם משחזת זווית ידנית. אמנם שיפוצניקים משתמשים במשחזת זו עם דיסק יהלום קטן בקוטר  אינץ. הם חותכים איתו גם ברזל וגם בטון או שיש. אבל בהחלט הוא לא מתאים לפרוייקטים של חיתוך והסרת חלק של חומה או קיר מ"מד. גם צריך ידע וניסיון להפעלת מכשירי החיתוך והניסור. ישנו סדר פעולות חשוב לפני ההתחלה. גם במהלך העבודה צריך להזהר עם התנועות של המסור. הפעלה לא אחראים עוד עלולה לגרום לפציעה  של עובדים במקום. לדוגמה – החדרה מהירה מידיי או בזווית לא ישרה, תגרום למסור הדיסק העגול להתעוות. עיוות תוך כדי סיבוב – יגרום באופן וודאי להתפרקות ושבירה. חלקי מלהבי המתכת עלולים להתעופף לכל עבר. פגיעה בעובד או באדם שנמצא במקום – תפצע אותו קשה. היא עלולה להיות קשה, עד מוות.

בצד המיומנות – חשוב להבין שלא חותכים סתם. צריך למקם את המיכשור והציוד במדוייק. לפי תכניות שקיבלנו מראש. לדאוג לא לפגוע בתשתיות קיימות במבנה כמו צינורות מים, חשמל, תקשורת או תשתית גז וכדומה. צריך להזהר ולא לחרוג מגבולות החיתוך. והכי חשוב. לא לגרום נזק לעמידות של המבנה. במיוחד בעת ניסור חלק של שלד מבנה או בית.