ניסור רצפת בטון
בדרך כלל מדובר על רצפה של בטון המוצבת על פני קרקע יציב ולא חלול מתחתיה. אם זה בבית מגורים קרקעי או מבנה ישנן מרצפות או אריחי קרמיקה על שמודבקים לרצפת הבטון. לפני שמתחילים לבצע את החיתוך, צריך לבדוק ולוודא שמתחת למרצפות אין תשתיות חשובות כמו צינורות של מים או גז (חימום או גז בישול), כבלי חשמל וכדומה. מומלץ לפני כן לפרק את האריחים או המרצפות שמונחות על גבי חול או חצץ מיני-זיפזיפ. את החול ופסולת המרצפות יש לפנו ממקום העבודה. ורק אחרי כן להתחיל במדידות ותיכנון החיתוך, כולל שימוש במים לצינון ומניעת אבק ככל האפשר.
שימו לב שישנו סיכויי גדול מאוד להתזה והשפרצה של תערובת אבק הבטון עם המים על הקירות. לכן חיפוי של גליל ניילון על פני הקירות זה כדאי לפני התחלת ניסור הבטון. הרבה מאוד פרוייקטים הם חיתוך תעלה ברצפה לצורך העברת צינור מים וגם כבל חשמל . רוחב התעלה בדרך כלל 15 ס"מ ובעומק של עד 10 ס"מ. גם אם מתחת לרצפה יש קרקע יציבה. כאשר חותכים תעלה ברצפת בטון תלוייה ( כזו שיש מתחתי עוד קומה או חלל מבנה), נוקטים בייתר זהירות ודיוק. לא יהיה נעים לגלות שלהבי מסור הבטון חדרו את הרצפה אל עבר הקומה מתחתיה.
ניסור רצפת בטון למעלית
הרבה מאוד לקוחות מבקשים לפתוח חלל ברצפה של בניין מגורים, בכל קומה עבור מעלית. במקרה זה הדיוק הינו חשוב מאוד. גודל הפתח צריך להיות מקביל האחד לשהי. למרות שהקבלן או המפקח מוסיף כמה ס"מ של חריגה וסטייה. בקומה התחתונה החיתוך מעט רחב יותר כי המתכננים לוקחים בחשבון תוספת של תשתית למעלית. קחו בחשבון שבעת קביעת מחיר הניסור חברות גובות גם על פינויי מכל פסולת ושאריות מכל קומה.
ניסור רצפת בטון למעבר
בדרך כלל נדרש בבית פרטי עם 2 קומות ויותר. הבעלים מעוניין לבנות מדרגות בין הקומות או המפלסים של הבית. לאחר חיתוך הפתח – מתקינים מדרגות למעבר קל ומהיר. אורכו ורוחבו של הניסור לפי בקשת הלקוח. חברות הניסור לא מתערבות וקובעות את המידות.