מסור יהלום

מסור ניסור בטון ביהלום

מסור יהלום

זה מסור יהלום לניסור וחיתוך בטון וחומרים קשים כמו שיש, אבן, סלע, קרמיקה וכדומה. מסור היהלום משתמש בלהב עשוי גרגירי יהלום, או כבל שזור יהלומים. אלו יהלומי מעבדה מיוחדים. יהלום הוא הכי חזק בין  חומרי הגלם המתאימים לחיתוך קשה, וכן מתאימים לרמה גבוהה של דיוק. בגלל עמידותו הגבוה והיכולת לחתוך בצורה חדה ומדוייקת, מסורי יהלום משמשים בתעשיות שונות כמו הבנייה, מחצבות שיש, תשתיות כבישים, בניינים רבי קומות, חניוני בטון תת קרקעיים ועוד.

יהלומי מעבדה

יהלומי מעבדה נוצרו על ידי האדם ובתהליך מיוחד, ולא באופן טבעי. רמת השחיקה של יהלומי מעבדה יכולה להיות זהה או גבוהה יותר מיהלומים טבעיים, תלוי באיכותם ובתהליכי הייצור. יהלום מלאכותי נוצר באמצעות טכנולוגיות חדישות וכלי עבודה מתקדמים, ולכן יהלומים אלה יכולים להיות מושלמים יותר מהטבעיים מבחינת מראה, צבע ורקמה. כמו כן, יהלומי מעבדה עשויים להיות יותר עמידים ולהתנגשות בחומרים קשים אחרים כמו בטון ואבן. בכל מקרה, רמת השחיקה של יהלומי מעבדה כמו יהלומי טבע תלויה בגורמים רבים ושונים, והם יכולים להיות מאוד עמידים וארוכי חיים אם מתוחזקים ומטופלים בצורה תקינה

ניסור במסור יהלום

ניסור בטון במסור יהלום הוא תהליך יקר ומורכב יחסית כיוון שמסורי היהלום עשויים מחומרים יקרים והם צריכים להיות מתוחזקים ומטופלים בצורה תקינה כדי ללהמשיך לעבוד באופן תקין ובטוח, וגם מדוייק בעת החיכוך בבטון. כמו כן, תהליך ניסור בטון ביהלום עצמו יכול להיות מורכב יחסית ודורש התמחות ויכולת טכנית מיוחדת כדי להבטיח תוצאות טובות ובטוחות. לכן זה בר ביצוע על ידי בעלי מקצוע מנוסים בענף הבטון וחברות מיוחדות שצברו ניסיון בתחום זה. חיתוך קיר בטון במסור יהלום הוא תהליך מורכב ודורש התאמה יסודית ויכולת טכנית מיוחדת ומבוצע בשלבים:

  1. חקירה ותכנון: חשוב לבדוק את מבנה הקיר והמבנה ההנדסי של שאר הבניין כדי להבטיח ששאר הבניין לא יפגע. נדרש לבדוק האם נותקו צינורות ומוליכי מים, חשמל, וגז וכדומה שעוברים בתוך הקיר. בודקים גם  שאין חלקי ברזל ממש גדולים בתוכו, כמו מתכות או חומרים אחרים שעלולים להשפיע על התהליך.

  2. סימון וחתימה: לפני שמתחילים, נדרש לסמן את הקיר בדיוק לפי המידות והצורות הנדרשות לפי התכנון. המיקומים צריכים להיות מדוייקים כדי לספק מספיק מקום למסור לעבוד בתוך החריצים.

  3. חיתוך הקיר: לאחר הסימון והחתימה, הגיע הזמן לחתוך את הקיר באמצעות מסור יהלום. החיתוך צריך להיות חלק וברור, בהתאם לניסיון ולמקצועיות ההחלטה של המפעיל. המפעיל כאמור מחזיק בידיו את שלט מסור היהלום ומניע אותו קדימה או אחורה למטה או למעלה בגבול האפשר.

  4. לאחר החיתוך עד לסוף, מכבים את המנוע, מסירים את המסור והמסילה שלו מהמקום. מפרקים את הקיר ממקומו על ידי הפלה על צמיגים. או לעיתים ישנןו מנוף שמחזיק את הבטון כדי שלא יפול, ובסיום הניסור הוא מניף אותו החוצה מהבניין.

העבודה המורכבת הזו תבוצע תמיד תוך שמירה על בטיחות העובדים והנכס הנדלני, המטרה היא לסיים במינימום זמן מינימום לכלוך וכך להוזיל את העלות של הסרת הבטון המיותר. מחיר ניסור בטון ביהלום עלול להיות יקר יחסית לתהליך פירוק ושבירה בטון עם כלי עבודה אחרים שמכים חזק בבטון עד לביקוע. אבל קחו בחשבון שזה מונע סדקים, זעזועים ונזק. הניסור תמיד עדיף על השיטות היישנות של פעם.